A második dallal sem keményít a Linkin Park

linkin park

Amikor pár hete kijött a Linkin Park közelgő hetedik lemezéről az első szám, a legfeljebb címében súlyos Heavy, a fél világ egyként kérte ki magának, hogy a nu-metal egykori ikonjai nettó popot csináljanak. Még további nyugtalanságra adott okot, hogy Mike Shinoda a premier mellé szolidan oda is vetette:

Ilyen a lemez hangzása.

És úgy tűnik, tényleg nem beszélt mellé. Itt van ugyanis a második új dal, a Battle Symphony, amiről a vészjósló cím ellenére megint nem fosztogató vikingek vagy ágyúdörgés jut eszünkbe, sokkal inkább egy álmos vasárnap reggel egy Los Angeles-i penthouse tetőteraszán. Személy szerint én a zenei alappal még ki is békülnék, hiába hiányzik belőle gyakorlatilag az összes szokásos rockzenekaros hangszer, de amit Chester Bennington ráénekel a lagymatag ütemekre, az megint bőven kimeríti az irritáló giccs fogalmát. Egyre inkább tartunk az új lemeztől, az a helyzet. Hát ti?

A One More Light című anyag egyébként hivatalosan május 19-én jelenik meg, utána pedig június 27-én a banda Magyarországra is ellátogat, a soproni Volt fesztiválon fognak fellépni, az idén csak erre a bulira összeálló Subscribe után.

  • Losi

    Én nem igazán értem, miért lepődtetek meg ennyire. Nem ez az első alkalom, amikor a srácok nu-metal helyett más stílusokban próbálják ki magukat. Ettől függetlenül nekem se tetszik annyira ez a hangzás. Az első szám, a Heavy nekem bejön, ez a második viszont így első hallgatásra tényleg elég borzasztó. De azért ne tegyünk úgy, mintha ez lenne az első sz.r Linkin Park szám.