A Korn gitárosa szerint, ha 10-12 éve jött volna ki a That's the Spirit, akkor már ötszörös platinum lenne

bring-me-the-horizon

Még a napokban készített az Alternative Press egy élő interjút facebookon a Korn két gitárosával, Brian “Head” Welch-el és James “Munky” Shafferrel a kemény zenében jelenleg tartó folyamatokról, valamint az elmúlt években születő csillagokról, akik szinte népszerűségi robbanáson estek át. Szóba jött olyan lehetőség is, hogy néhány ilyen bandával elmennének 2017-ben turnézni is, de emellett az interjú egyik sarokpontja legfőképpen a Bring Me the Horizon dicsérete volt, akikről nagyon sok pozitív dolgot mondtak el, kiderült, hogy mindketten oda-vissza vannak a legutóbbi anyaguktól a That’s the Spirittől. Íme néhány részlet a két gitárossal megejtett interjúból:

„Akarok valami nagyszerűt csinálni jövőre… vagy az elkövetkező években, olyan turnékat csinálni, amiken eddig még sosem vettünk részt. Talán ezekkel a fiatalabb bandákkal, mint amilyen az A Day to Remember vagy valami hasonló csapattal, érted? Vagy az Of Mice & Men… egyszerűen imádnám összehozni a generációkat… Úgy gondolom, hogy a rockzene folyamatos fejlődésben van, de persze ennek vannak árnyoldalai is. Szóval amikor új bandák jelennek meg, az mindig izgalmas, mindenki azt kérdezgeti a másiktól, hogy „oh, hallottad már ezt a bandát”? Mi is próbálunk lépést tartani a folyamattal.” – mondta el Brian “Head” Welch az Alternative Press újságírójának

„Majdnem minden lemezt imádok a Bring Me the Horizontól, és szeretem nézni a fejlődésüket is. A korábbi anyagaik súlyosak, de amerre tartanak, az egyszerűen friss és újszerű. Nagy rajongója vagyok annak a zenekarnak.” – tette még hozzá James “Munky” Shaffer.

„Ha arra az esetre gondolsz, hogy milyen bandák jöhetnek a helyünkbe, ha egyszer mind megőszülünk és hasonló dolgok, vagy egyszerűen csak egyre kevesebbet fogunk játszani vagy lehet be is fejezzük… Amikor olyan bandán vagy bandákon töprengek, akik ki tudják tölteni az űrt vagy headlinerek tudnak lenni, akkor a Bring Me the Horizon a #1 számomra, egyszerűen mindenük megvan hozzá. Ha a Bring Me the Horizon 10-12 évvel korábban jön [a That’s the Spirittel], akkor a lemezük kb 5x platinum lenne, ezt most garantálom. Egyszerűen minden dal az új albumukon túl jó. Még az utolsó számokat is szeretem a korongon. Nem igazán ismerem azokat a srácokat… egyszerűen szeretem, ahogy zenét írnak.” – folytatta Brian “Head” Welch dicsérve a Bring Me the Horizon fejlődését.

Nos, mit szóltok a gitárosok kijelentéséhez? Egyetértetek velük? Mindenesetre a mainstream metal egyre több zenésze kezdi dicsérni Oliékat az utóbbi időben, az új lemezükkel pedig ténylegesen a csúcsra értek. Ezt nehéz tőlük elvenni.