A hardcore szcéna szégyene: az ex-Champion-énekes fiatal lányokat molesztált és erőszakolt meg

Champion_hardcore_band_Jim_Hesketh

Már korábban is kellett volna erről írnunk, hiszen a héten már jóval korábban kirobbant ezzel kapcsolatban a botrány, de egyszerűen nem volt gyomrunk ezzel kapcsolatban még nyilatkozni, viszont most úgy éreztük, hogy elő kell vennünk ezt a történetet, ami alapjaiban rengette meg az államokbeli hardcore színteret és a közvéleményt, de nem is csak azért, mert kiderült, hogy a Champion (és most már a True Identity) volt énekese egy utolsó féreg, hanem mert végre volt egy száj, aki fel merte vállalni, hogy elmondja az igazságot.

Ami azért elég megkérdőjelezhetetlen: korábbi B9- és ex-Champion-nyilatkozatok is utaltak már arra, hogy Jim Hesketh egy kicsit gázosabb arc, sőt, már a kezdetektől fogva keringtek olyan pletykák, hogy egy olyan figura, aki gerjed a fiatal lányokra. Egy Seattle-i hölgy, Charlie Stone mondhatni egy évtized után vett erőt magán, hogy megvádolja Jim Hesketh-et, a Seattle-i hardcore színtér egyik legfontosabb bandájának, a Championnak az alapító énekesét, hogy molesztálta fiatal lány korában. Stone szerint – aki akkoriban még csak 14 (!) éves volt – Hesketh a házába próbálta csábítani a barátjával együtt, amikor a Champion énekese 26 (!) éves volt, hogy „játszanak egyet a fürdőkád körül”. Miután Stone kiírta ezt facebookra, több mint 20 másik hölgy kereste meg, hogy hasonló tapasztalatokat osszon meg vele, szinte mindegyiküket molesztálta vagy megerőszakolta Jim, amikor fiatalok, 15-17 év körüliek voltak. Az egyik legkeményebb eset az volt, amikor az egyik hölgy azt mesélte, hogy Jim lefeküdt vele, amikor 15 éves volt, és azt aktust fel is vette (!), majd mutogatta neki később többször webkamerán keresztül. A legáltalánosabb pedig az volt, amit egy másik nő mesélt, hogy amikor 17 éves lány volt, akkor Jim meztelen képeket küldözgetett neki magáról és Champion-dalszövegekkel próbálta rávenni, hogy ő egy „oké” srác, és küldjön neki magáról meztelen képeket (Jim a 30-as éveiben járt ekkor már). Azzal próbált rávenni lányokat, hogy feküdjenek le vele és küldjenek neki meztelen képeket, hogy ő a Champion énekese.  

Azóta a Champion és a True Identity is kiadott egy-egy nyilatkozatot Jimmel kapcsolatban, de mi őszintén nem tudjuk elhinni, hogy nem tudtak arról, hogy Jim egy szexuális ragadozó, és persze ennyi éven keresztül nem tettek ennek tudatában semmit, és így játszottak vele együtt, és ezzel mondhatni támogatták őt ebben. Most pedig, hogy borult a bili, egyből kihátrálnak mellőle, menteni a menthetőt, de ez az egész minden téren undorító már.

További fejlemény az eset után, hogy Jim törölte magát teljesen a közösségi médiáról.

Mióta Charlie Stone kiírta facebookra a történetét (ITT OLVASHATOD EL), azóta egyre többen merik felvállalni a múltban történeteket, egyre többen mesélik el, hogy mindenki tudott arról, hogy Jim egy szexuális ragadozó, aki fiatal lányokra vadászik, és hogy ezzel az akkori színtér is tisztában volt, de egyszerűen nem tettek semmit, ami mélységesen szomorú és elkeserítő, mert biztos, hogy nem ő az egyetlen, akiről le lehetne rántani a leplet, hogy súlyos problémák vannak fele. Remélhetőleg a fiatal lányok, akiket molesztált, zaklatott vagy megerőszakolt, már felépültek lelkileg a történtekből. Egyben sajnáljuk, hogy erről posztot kellett írnunk, de muszáj volt, csak bízunk benne, hogy többet nem kell, de valószínűleg esélyes, hogy még kerülnek elő csontvázak a szekrényből – a B9 fórumán már a Bane énekesét vádolják, hogy verte a 17 éves barátnőjét, amikor ő már túl volt 40-en, de ez is már egy másik szomorú történet lehet