2018 legmélyebb nosztalgiaturnéjával jön Budapestre az Alien Ant Farm

Alien Ant Farm

Hát, egy ilyen bulinak sem adtunk volna sok esélyt 2017-ben, illetve igazából 2018-ban, és mégis: története során először Budapestre érkezik az Alien Ant Farm, illetve velük együtt a Soil és a Local H csapatai is. A legnagyobb sikereiket az ezredforduló környékén elért három nu/alternatív metalbanda a Barba Negra szervezésében érkezik majd a Dürer Kertbe, február 26-án.

Az Alien Ant Farm ugye az a kaliforniai rockbanda, akik annak idején egy jól kitalált Michael Jackson-feldolgozással váltak gyakorlatilag halhatatlanná, bár emellett volt még pár kisebb slágerük is, de azért ha őszinték vagyunk, erre az estére egyáltalán nem a Movies vagy a These Days, hanem csakis a Smooth Criminal numetalosított verziója miatt fognak lejönni a legtöbben.

A turné kettes számú zenekara, a chicagói Soil jó eséllyel a világ egyetlen olyan nu metal-bandája, amelyik négy death metal-zenész mellékprojektjeként indult és egy Entombed-szám után kapta a nevét, bár a dalaikon ez aligha hallatszik meg: a srácok a klasszikus pattogós-szaggatós alapokra húzott rádiómetálban utaznak a mai napig. Ugyan az énekesük, Ryan McCombs az előző évtizedben egy pár évre átigazolt a Drowning Poolba, de azóta ő is visszatért a felállásba, így aztán a Halo, az Unreal vagy a Breaking Me Down hallatán is joggal érezhetjük majd úgy, hogy megint 2001-et írjuk.

A harmadik banda, a szintén Illinois-i Local H kissé kilóg a sorból, mivel ők már jó pár évvel a nu-metal zenitje előtt is együtt voltak, és a hangzásukat is inkább lehet (poszt-)grunge-nak címkézni, meg azért az is eléggé árulkodó jel, hogy az egyik legnagyobb slágerüket Eddie Vedderről nevezték el, nem pedig mondjuk Jonathan Davisről. A masszív retrós érzést mindenesetre alighanem ők is hiánytalanul hozzák majd.

A Barba Negra jegypénztárában és honlapján már le is lehet csapni az early bird jegyekre, további infók a Facebookon.