NuSkull Reloaded 2017: új csapattagokat keresünk

nuskull-logoIsmét eljött az az idő, amikor a NuSkull magazin csapata új tagokat, írókat, szerkesztőket keres. Magyarország egyik legnagyobb múltú webzine-jeként immár több mint tíz éve igyekszünk különféle formátumokban tudósítani a hazai keményzenei underground történéseiről, a legígéretesebb új bandákról, a legjobb koncertekről, illetve úgy általában a világ zeneipari híreiről, miközben az olvasótábort is minél aktívabb véleménykifejtésre bátorítjuk.

Azonban 2016 végére – mint az valószínűleg nektek is feltűnt –, különböző okokból ismét megcsappant a szerkesztőség létszáma és aktivitása, így megint hozzátok, közönségünkhöz és közösségünkhöz fordulunk utánpótlásért. A NuSkull íróinak következő generációját keressük, akikkel a jövő év elejétől hatékonyan tudjuk majd továbbvinni a magazin eddigi örökségét.

Akiket keresünk

Elsősorban olyan arcokkal szeretnénk bővíteni a csapatot, akik otthonosan mozognak egy vagy több olyan zenei stílusban, amelyek mostanában kényszerűen háttérbe szorultak az oldalon. Keresünk legalább két olyan leendő írót, aki képben van a hardcore punkot és annak elágazásait (dallamos hardcore, poszt-hardcore) illetően, és a hazai színtér történéseit és megjelenéseit is figyelemmel követi. Szintén keressük azokat a jelölteket, akik jól eligazodnak a pop-punk/emo, a kortárs metalcore/deathcore, az új generációs nu metal vagy épp a progresszív rock és metal világában.

Elsődleges célunk az oldal napi működésének, pörgésének szinten tartása – felettébb örülnénk tehát az olyan leendő kollégák és kolleginák jelentkezésének, akik nemcsak hosszabb cikkekkel járulnának hozzá az oldalhoz, hanem rendszeresen, akár napi szinten, de legalább heti pár nap tudnának rövidebb híreket lehozni, lehetőleg önállóan és lehetőleg minél gyorsabb reakcióidővel. Emellett persze mindenképp szeretnénk magasabb fokozatba kapcsolni a lemezkritikák, a koncertbeszámolók, az interjúk rovatait; az általánosabb zenei témákat fejtegető blogunkat; a filmekkel és egyebekkel foglalkozó Másvilág rovatot is; meg tulajdonképpen mindent, ami csak a NuSkullon helyet kaphat.

Új íróinkkal kapcsolatban egyéb szilárd elképzeléseink is vannak, tehát főleg akkor bátorítunk arra, hogy írj és jelentkezz, ha:

  • Nem csak pár hétig-hónapig fog kitartani az oldal előrevitele iránti lelkesedésed.
  • Kellő hallgatói tapasztalattal a hátad mögött otthonosan mozogsz és jól eligazodsz legalább néhány, az oldalhoz hagyományosan kötődő műfajban (lásd kicsit fentebb.)
  • Nyitott vagy az újdonságokra, azaz nem rettensz meg, ha nem csak a kedvenc bandáidról kell írnod, hanem alkalmanként olyanokról is, amik amúgy hidegen hagynak, vagy akár teljesen ismeretlenek.
  • Objektíven, hozzáértően tudsz írni: írásaidban nem a „szerintem” és a „kedvencem” szavak dominálnak, de még csak nem is a „király” vagy „unalmas” jelzők, hanem átlátod a dolgokat, kontextusba tudod helyezni őket, és meg tudod indokolni, mi mitől lesz jó (vagy épp mitől nem).
  • Gördülékeny stílusban tudsz írni: nem szorítkozol párszavas tőmondatokra, de nem is veszel el féloldalas körmondatokban, megtalálod az olvasható egyensúlyt; emellett pedig szükség esetén elő tudsz húzni pár fondorlatos, cizellált jelzőt, de nem bocsátkozol feleslegesen fellengzős modoroskodásokba.
  • Legalább viszonylag jó a helyesírási skilled (nem várjuk el az akadémiai szintű kidolgozottságot, de azért legyen egy kellően stabil, nagy nyilvánosság elé is kirakható alaptudásod).
  • Plusz pont, ha sokat jársz koncertekre vagy egyéb módon benne vagy a dolgok sűrűjében a fotelban ücsörgés helyett – de ha történetesen inkább otthon filmekkel vagy videojátékokkal ütöd el az időt, amikről szintén írnál, annak is örülünk. Újfent kiemelnénk azonban, hogy a fő prioritás a legfontosabb rovataink, a hírek és a lemezkritikák kellő fordulatszámon járatása.

Amit ajánlunk

Fáradozásaidért cserébe a következőket tudjuk felajánlni:

  • Mivel a magazint továbbra is nonprofit módon, önkéntes alapon csináljuk, így sajnos anyagi jutalmazásra nincs lehetőségünk.
  • Időnként sajtós akkreditációt, tiszteletjegyet tudunk biztosítani egy-egy koncertre.
  • Időnként a koncerteken a fellépőkkel interjúzásra is lesz lehetőség, tehát akár találkozhatsz is a kedvenceiddel.
  • Ha tényleg jó újságírónak bizonyulsz, és szeretnél komolyabban is ezzel foglalkozni, a NuSkull-stábtagság ugródeszkának sem utolsó.
  • (És ha a haverjaid is követik az oldalt, előbb-utóbb valószínűleg meg fogod kapni a Mr. NuSkull megszólítást – igen, ez személyes tapasztalat.)

Ahogy elérhetsz minket

Ha úgy érzed, te vagy a mi emberünk, mi meg a te magazinod, akkor jelentkezz a

volgyesi.adam kukac nuskull.hu

e-mail-címen, röviden mutasd be magad és a zenei érdeklődési köröd, és mutass nekünk egy próbacikket, ami lehet egy lemezkritika vagy bármilyen egyéb, a Nuskullhoz illő zenei okfejtés is. Ha egy albumról írsz, az bármilyen 2016-os nagylemez lehet, akár külföldi, akár hazai, amiről még nem volt kritika az oldalon (mivel rengeteg ilyen van, így listát nem is írunk a választható lehetőségekről) – ez esetben egy nagyjából 4-600 szavas recenziót várunk, amiben körüljárod az anyag erősségeit és gyengeségeit, a saját műfajában és akár az évi felhozatalban betöltött szerepét is, és lehetőleg véletlen se elemezd ki számról számra haladva. Ha pedig valami általánosabb eszmefuttatással jelentkezel, abban teljesen szabad kezet adunk – ez lehet akár egy kicsit hosszabb is, de az összeszedettségre, az alaposságra, na meg a formai jegyekre és a helyesírásra vonatkozó követelmények ez esetben is fennállnak.

Megjegyeznénk, hogy nem kell mindenáron új cikket írnod miattunk, ha bárhol máshol közzétettél már valamit, arra is kíváncsiak vagyunk, sőt! Ezenfelül ha már korábban jelentkeztél hozzánk, de nem kerültél be a csapatba, akkor is bátran írj újra, mindenki egyenlő esélyekkel indul.

A határidő: 2016. december 31.

Várjuk leveleitek, jó írogatást és sok sikert kívánunk!