Megújult a Nuskull Magazin

nuskull-logo

Sokan tudjátok –  és valószínűleg tapasztaltátok is -, hogy szeptember 5-étől nem volt elérhető a Nuskull Magazin honlapja, és egészen a mai napig egy “Karbantartás – Pár napra eltűnünk, de valami újjal jövünk vissza.” felirat fogadott benneteket, valahányszor megpróbáltatok fellépni a webzine oldalára. Még májusban jeleztük nektek, hogy egy nagyobb projekten dolgozunk, amit igyekeztünk a magazinon belül megoldani, ez pedig nem volt más, mint a Nuskull magazin arculati megújítása, amelynek az első tervei egészek 2013-ig nyúlnak vissza, de 2016-ban realizálódott igazán, hogy a korszellemnek megfelelő, modern megjelenést kell, hogy kapjon a magazin. Ez már egy olyan felület, amelyre már ténylegesen büszkék vagyunk, ráadásul még további finomításokat fogunk rajta eszközölni, hogy még inkább felhasználóbarát legyen.

Az “új” Nuskull felületével kapcsolatos első változás, amit észrevehettek, hogy az oldal több színt kapott, a korábbi vöröses-feketés tónusokat kiegészítettük néhány új színnel, minden egyes rovat megkapta ráadásul a maga árnyalatát is. Itt fontos megjegyeznünk, hogy a rovatok változásokon estek át. A Beszámolók rovat végre felbontásra került, a különböző tematikus írások átkerültek a Lemezkritikák közé, ahol immáron nemcsak egylemezes anyagokat, hanem többlemezes kritikákat is olvashattok. A naprakész kritikák mellett bevezetésre került a Kult rovat, amiben egyrészt visszaemlékezéseket fogunk írni, kultikusabb lemezek és bandák fognak előkerülni, másrészt a komolyabb tematikus összegzések rovataként a Nuskull magazin egyik legkomolyabb szakmai ágazata lesz a jövőben. A rovatok további diverzitásához tartozik az is, hogy immáron a Premiereknek is egy külön menüpontot szenteltünk, hiszen a magazin egyik húzóágazata volt mindig is a hazai undergrounddal való szoros kapcsolat és együttműködés, ennek jeleként egy kitüntetett rovatban kívánunk ezzel a jövőben foglalkozni. Az utolsó rovat, ami elsőre nem egyértelmű funkcióval bírhat, az a Blog. Itt általában a Nuskull magazin csapásirányától eltérő, de még valamilyen szinten hozzátartozó, főleg zenei témákban fogunk megnyilatkozni, illetve különlegesebb témákban önálló véleményt alkotni, ami nem feltétlenül képviseli a Nuskull teljes szerkesztőségének a véleményét. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy bármilyen témában szívesen fogadunk vendégírásokat is, ezekkel kapcsolatban a cikk végén megadott elérhetőségeken kereshettek minket!

További fejlesztés, hogy megújult a Nuskull kommentrendszere is, mostantól minden cikk alá Disqus-azonosítóval tudtok kommentálni, aminek a regisztrációja egy percetekbe sem telik. Mivel Magyarországon is egyre elterjedtebb lett a Disqus rendszer, ezért úgy gondoltuk, hogy a Nuskullon is ennek a segítségével kívánunk egy közösséget építeni. Ezért kérünk titeket, bátran kommentáljatok újra a cikkek alá!

Immáron lehetőségetek van arra is, hogy mobilon is a lehető legfelhasználóbarátabb minőségben tudjatok minket olvasni, ugyanis a Nuskull magazinnak végre lett mobilverziója is. Mivel átlagosan egyre többen és többen olvastatok minket mobilról, ezért kézenfekvő volt, hogy az új magazin rendelkezzen egy ilyen lehetőséggel is. Ráadásul a forgalmatokat is igyekeztünk minél alacsonyabban tartani a mobilverzió elkészítésekor.

Ahogy mondtuk, az egyes elemeket még finomhangoljuk, de a jövőben egy ilyen jóval fiatalosabb, modernebb megjelenéssel olvashatjátok majd a Nuskullt. Reméljük elnyeri a tetszéseteket az új felület és az arculat, és bízunk benne, hogy minden nap visszalátogattok majd a webzine-re, hogy a lehető legnaprakészebbek lehessetek!

Ha bármilyen kérdésed van, akkor kérünk fordulj a magazin felelős szerkesztőjéhez Völgyesi Ádámhoz (volgyesi.adam kukac nuskull.hu).

– a Nuskull crew

 • Petrekin Dávid

  A mobilról is olvasható felületért sok sok plusz pont jár ;) Nagyon jó dolog a Disqus használata is, kár hogy néhány kivételtől eltekintve nem tudom majd párosítani a régi nick névről ismert arcokat. Remélem tényleg lesz itt élet, és nem degradálódik egy link megosztós facebook oldallá a site :) Gratulálok az átalakuláshoz

  • A linkmegosztás csak átmeneti kényszermegoldás volt, gőzerővel robogunk tovább, és bíztatnánk is mindenkit a rendszeres véleménynyilvánításra. Legyen újra egy erős közösség az oldalon!

  • Ben

   2014 végén a WordPress-ünk sajnos megadta magát olyan tekintetben, hogy a bejelentkezés minden user számára problémát jelentett, bízunk benne, hogy a Diqus-kommentrendszer bevezetésével idővel sikerül közösséget építeni. Köszönjük a biztató szavakat!

 • Silgrond

  Hatalmas gratula az oldalhoz, szuper lett. Írtátok, hogy eltűnik a beszámolók rovat, azért koncertbeszámolók még lesznek? Mindig jó más véleményét, kritikáját is olvasni egy-egy estéről – akár ott van az ember és akár nincs :)